Denne duoen måtte ta taxi for 11.500 kroner da flyet ikke kunne ta av


cliff_5397529a

Trubadurene Trond Helge Nordli og Cliff Isaksen spiller denne helga under VM i kiting i Berlevåg. Men det kan nok hende at det er turen frem til showet som blir husket best. Den ble nemlig avsluttet med en 50 mil lang kjøretur i taxi – fra Hammerfest gjennom et stormfullt Finnmark til Berlevåg.

– Vi fløy til Hammerfest i morges og skulle videre til Berlevåg via Mehamn. Men flyet vi skulle videre med, fikk ikke landet på grunn av uvær. Dermed gikk alt i vasken. Vi begynte å ringe rundt for å se om vi kunne komme oss videre. Men enten var flyene fulle eller kansellert, så vi begynte å puste tungt og ble stresset.

 

Måtte løpe

Redningen for de to trubadurene ble til slutt en mor som skulle samme veien hjem til sin tre år gamle sønn.

– Av den grunn fant de ut at de skulle sette opp en taxi, fortalte Nordli da Nordlys snakket med ham for første gang fredag ettermiddag.

På det tidspunktet visste han ikke hva regninga som tilfaller Widerøe ville komme på.- Nei, taxisjåføren tipper 10.000-15.000 kroner. Vi er spent på den, sier Nordli.

I Vadsø viste taxameteret 11.500 kroner. De skulle ta inn på hotell, og stakk innom flyplassen.-Men vil dere ikke være med flyet som går nå? spurte de, forteller Nordli til nordlys.no etter at de kom frem lørdag.

Og da mente flyplasspersonalet «nå». Duoen måtte løpe ut i drosjen og hente bagasjen mens flyet ruset opp.- Spring! sa de. Og vi sprang. Vi kom frem. Og mammaen kom hjem til treåringen. Det fikk en lykkelig slutt, sier Nordli, og roser Widerøe for servicen under de vanskelige værforholdene

Mange konsertjobber

Men underveis på den strabasiøse turen var duoens bookingansvarlig bekymret for lønnsomheten for turen. Dermed bestemte han seg for å booke nye spillejobber langs ruta. – Vi var litt fortvilt over at spillejobben holdt på å glippe. Vår bookingansvarlig Freddy Andersen bestemte seg for å gjøre noe med dette, og underveis booket han oss flere spillejobber på ruta, sier Cliff.

 

Først skulle guttene spille ved Tana bru, men Widerøe ville at de skulle dra til Vadsø og vente på fly dagen etter. Dermed ble konserten avlyst. To uteplasser ble booket i Vadsø, og jobben var så godt som klar da det kom kontramelding igjen. Flyet sto klart til å ta av i retning Båtsfjord, Berlevåg, og Hammerfest.

– Men det var usikkert om vi ville komme oss ned i Berlevåg, og muligheten for at vi kom til å ende opp i Hammerfest igjen var stor. Dermed ble det en backupjobb der, som til slutt måtte avlyses. Vi endte til slutt med å spille på det opprinnelige arrangementet i Berlevåg, humrer Cliff Isaksen.

Han er storimponert over Freddy Andersen som klarte å booke så mange jobber på en kveld. På tross av at ingen av disse ble gjennomført.

– Vi må jo være det bandet som har hatt flest oppsatte spillejobber på en kveld gjennom tidene. Nå må vi jo nesten ta oss en turné i Finnmark for å gjøre opp for at vi ikke stilte på noen av konsertene, sier Isaksen.